U bent hierWelpen

Welpen


Welpen, wie zijn ze, wat doen ze?

De welpen is de bijna-jongste-tak, met jongens en meisjes van 8 tot 11 jaar. Elke zondagvoormiddag maken zij reuze veel plezier!

De nog-net-niet-verloren kinderlijke onschuld van de kapoenen gemixt met de al-iets-meer zelfstandigheid van de wolven maakt van de welpenjaren iets unieks. De activiteiten gaan dan ook van relax, knutselen tot super-actieve bos- en pleinspelen met uitschieters zoals o.a. zwemmen, sportdag, ruiltocht, dagtocht,...

De culminatie van dit hele jaar is dan ook het kamp waar de welp gedurende acht dagen het beest in zich boven haalt en waar al deze leuke activiteiten samensmelten in een heerlijke stoofpot die wij Welpenkamp noemen.

Ook doen de eerstejaarswelpen hun belofte, m.a.w. dit is de eerste plechtige intreding in talrijke scoutstradities: ze worden o.a. aangeleerd een kruissjorring te leggen, de basics van kaartlezen en EHBO… en op het einde van de dag mogen ze dat komen bewijzen aan het kampvuur dat ze immers ook zelfstandig hebben moeten opzetten. Om dit zaakje plechtig af te ronden wordt er natuurlijk nog het beloftelied gezongen.

Dus de vraag is niet zozeer: Waarom zouden we ons kind naar de welpentak laten gaan? Maar eerder: Waarom zouden we ons kind NIET naar de welpentak laten gaan?

WELPEN! Mannen én vrouwen weten waarom!