U bent hierJogi's

Jogi's


Jogi's, wie zijn ze, wat doen ze?

Jogi's zijn cool, jogi's zijn hip, jogi's puberen al een beetje, jogi's zijn actief, jogi's worden verliefd, jogi's hebben een eigen stijl, jogi's weten wat ze willen en niet wilen.

Misschien wordt er wel eens gezegd dat deze leeftijdsgroep (12,13,14) nog vis nog vlees is maar dat kan je zeker niet zeggen van onze jogigroep!

Jogi's zijn een bende jongens en meisjes die samen met hun enorm sympathieke leiding bruisen van energie en MOTIVATIE om een leerrijk, avontuurlijk en speels jaar beleven...

Van september tot juni komen we elke zondag samen. Af en toe wijken we wel eens af van het traditionele tijdsschema om eens een vleugje cultuur op te snuiven of om iedereen te laten voelen dat ook jogi's weten wat feesten is.

De activiteiten worden gekenmerkt door sport, spel, uitdaging, verantwoordelijkheidszin en TEAMWORK (denk maar aan onze jaarlijkse spaghetti/Paëlla-avond).

De jogi’s zelf worden gekenmerkt door energie, enthousiasme, onstuimigheid en LEERGIERIGHEID.. Jogi’s zijn al mondig genoeg om hoge eisen te kunnen stellen aan hun jaar en de activiteiten. Ze krijgen dan ook INSPRAAK in wat er moet gebeuren tijdens de vergaderingen.

Tijdens het jogi-jaar groeit de groep zowel letterlijk als figuurlijk. Letterlijk: op het kamp zijn de leden allemaal ongeveer 10 cm groter dan in het begin van het jaar, figuurlijk: dit is het jaar van de hechte vriendschappen.

De ideale afsluiter van het jogi jaar is natuurlijk het KAMP, waar het echt tot uiting komt dat jogi’s op zoek zijn naar zelfstandigheid (en die ook vinden), al is deze zoektocht gesteund op de zekerheid dat iemand je helpt waar nodig. Twee weken dicht bij moeder natuur in het verre down-under van Wallonië. Mysterieus en avontuurlijk, tenten en koud water, een kampvuur en een totemisatie, een ervaring om nooit meer te vergeten!